Fitoaromaterapija – edukacija šk. god. 2019/2020

Zbog velikog interesa budućnih polaznika počele su rane prijave za program Fitoaromaterapije za školsku godinu 2019 / 2020 koji će se održavati u Splitu, Zagrebu i Rijeci. fitoaromaterapija

Planirani početak nastave je koncem rujna 2019. godine, stoga ne propustite priliku i osigurajte svoje mjesto jer je broj mjesta ograničen.

Više o upisima, popustima i obročnom plaćanju saznajte u Učilištu Profokus, tel 01 4856 386 radnim danom od 08.00 do 16.00 sati.

Više o programu edukacije pročitajte niže na stranici ili nas nazovite na 091 736 15 66.

Aromaterapija edukacija

KAKO  POSTATI  FITOAROMATERAPEUT

Od 2009. godine u Hrvatskoj postoji program usavršavanja za zvanje fitoaromateterapeuta verificiran od strane Ministarstva znanosti i sporta sa stjecanjem zvanja fitoaromaterapeut.

Program edukacije provodi se u Splitu, Zagrebu i Rijeci.

Edukacija traje godinu dana (kroz dva semestra) a održava se vikendima (subota i nedjelja), ovisno o dogovoru s grupom polaznika. Sastoji se od teoretskog i praktičnog dijela, završnog rada i završnog ispita.

U prvom dijelu savladavaju se teoretska znanja neophodna za razumijevanje i uspješno savladavanje praktičnog dijela. Uče se osnove anatomije i fiziologije, polaznici se upoznaju sa građom i funkcijom ljudskog tijela. Potom slijedi izučavanje botanike i fitokemije. U tom dijelu uče se osnove građe biljaka i biljnih organa, ljekovitost i sadržaj aktivnih tvari kao i eterična ulja i njihov kemijski sastav i djelovanje na organizam.

Potom slijedi praktični dio fitoaromaterapije gdje polaznici stječu teoretska i praktična znanja o primjeni ljekovitog bilja i eteričnih ulja u terapeutske svrhe. U praktičnom dijelu uči se propisivanje i izrada različitih oblika primjene ljekovitog bilja i eteričnih ulja uz niz receptura za preventivne i terapeutske potrebe.

Zasebna cjelina je područje prirodne kozmetike gdje polaznici savladavaju izradu kozmetičkih pripravaka: krema, mlijeka, pilinga, maski i blata, losiona, balzama, gelova za tuširanje, šampona, sapuna, pasti za zube i drugih pripravaka.

Po položenom završnom ispitu svaki polaznik dobiva službeni certifikat i stječe zvanje “fitoaromaterapeut”.

Eco shop Studio Aromedica jedini je ovlašten za prodaju sirovina i materijala za izradu pripravaka (supozitoriji, vagitoriji i drugo) fitoaromaterapeutima nakon završene edukacije. Ti artikli nisu u slobodnoj prodaji u RH.

Više o programu možete pročitati ovdje.