Piling za lice i tijelo

Prirodni piling za lice i tijelo je tema kojom ćemo se baviti u današnjem dijelu, kako bi vašu kožu dubinski očistili, uklonili odumrle stanice, masnoće i nečistoću, te joj u konačnici podarili svilenkasti sjaj. Ova vrsta pilinga nije agresivna prema koži, već je blago mehanički čisti.

 

 

Piling lica i tijela

Piling je najbolje prirediti u obliku piling kreme koju nanesemo na prste ruku i lagano kružnim pokretima masiramo cijelo lice. Posebnu pažnju treba posvetiti masnim zonama: čelo, područje oko nosa i brada. Najkvalitetniji pilinzi za lice su mikronizirane čestice ploda divlje ruže, a mogu se koristiti i mikronizirane čestice koštice marelice, masline i bambusa, litotamnijskih algi, ulva alge i sl.

Kada se govori o pilingu za tijelo, tu svakako treba voditi računa o tome da su tu  pogodniji krupnije izrađeni pilinzi, dok su sitno mikronizirane čestice namijenjene pilingu kože lica.Piling za lice i tijelo 2

Osim osnovne tvari koja djeluje mehanički, u piling se dodaju i biljna ulja za prehranu kože i regulaciju mašćenja, ovisno o tipu kože i problemima koje imate.

Piling se može pripremiti i u „kućnoj radinosti“ od materijala dostupnih u svakom kućanstvu. Tu ubrajamo sitnu morsku sol, cvijetove kamilice, fini kukuruzni griz, zrnca maka i drugo. Kristali fine soli su oštrijih rubova pa ih treba primjenjivati kod manje osjetljive kože i to, prije svega, za tijelo.

Izrada je vrlo jednostavna: izdvojimo količinu koja nam treba za piling i u nju dodajemo biljno ulje po vašem izbodu (bademovo, makadamija, kantarion, maslinovo) dok smjesa ne postane kompaktna da je možemo uzeti na prste i njome trljati po koži. Prethodno dodamo i nekoliko kapi eteričnih ulja kako bismo dobili blagotvorno djelovanje na kožu: ružmarin verbenon, palmarosa, sjeme mrkve, smilje.

Piling nanosite u kadi lagano kružnim pokretima tako da prijeđete cjelokupnu površinu kože lica. Isperite vodom te nakon toga krenite sa krupnijim pilingom i kružnim pokretima prijeđite kožu cijelog tijela.

I to je to…jednostavno, jeftino a djelotvorno – i što je najvažnije – vaša koža će biti preporođena nakon tretmana i biti će vam zahvalna. Naravno, ne sumnjamo da ćete se i vi nakon svega osjećati bolje i opuštenije, jer to jest svrha “Wellnesa u vlastitom domu”.

Piling za lice i tijelo 3